Klar! OH ett kamera!!!! Gå! - Litt om livet, ADHD, depresjon, angst, sminke, klær og handarbeid. Rett å slett en plass hvor jeg er meg å deler av det jeg ønsker =)
Forside Add meg Kontakt Instagram Twitter

Tar meg en grønn en jeg!Jeg har fått litt dilla på en liten grønn en. =P

Jeg har most opp mye forskjellig for å lage meg en liten grønn en når jeg måtte ønske det. Disse tingene har jeg fryst ned i isbitformer. Det funker så bra. For da slipper jeg at masse mat går til spille siden jeg ikke klarer å lage så mye smoothies hele tiden.Her ser dere. Her er det sesam og linfrø, spinat, appelsinjuice, brokkoli og hjertekål som er most sammen med litt vann å fryst. Så tar jeg bare ut en av hver å legger til det som jeg vil ha som min hovedingrediens. Denne gangen ble det kiwi. Så da tok jeg to kiwi som jeg moste sammen med disse isbitene og litt vann. Da får du en kald og god grønn en.

Slik ser det ut. Litt rart å tygge frø fra kiwien i lang tid etterpå men det er jo så godt så det overlever jeg med =P

Signatur
 • En god kyllingsalat =)  Fikk så lyst på kyllingsalat etter trening på torsdag. Så da ble det til at vi handlet inn det jeg trengte for å lage til en god kyllingsalat til middags.  Jeg tok hele fileter som jeg stekte i ovnen med diverse krydder. Brukte grillkrydder, kyllingkrydder og litt pomfrikrydder. Og det ble kjempegodt. Og mettet godt også. Også lille prinsessa likte det, selv om hun har veldig lite matlyst for tiden. Men i alle fall så fikk hun i seg en del.

  Salaten er bare isbergsalat, paprika og agurk. =P Helt enkelt men kjempegodt.

  Signatur
 • Blande matvarer...  Tenkte jeg skulle komme med ett lite innlegg som bare rett og slett forklarer litt av det merkelig sammensatte menneske jeg er. =P

  Jeg ELSKER å blande matvarer som ikke nødvendigvis eller tradisjonelt sett hører sammen. En av rettene som jeg lager kom jeg på da jeg gikk på videregående. Jeg var fri for mat og hadde ingen ork til å gå til butikken, var en bit å gå. Så da begynte jeg å gå gjennom hva jeg faktisk hadde.

  Jeg endte opp med ris, fiskepudding stekt i terninger og hvitsaus. Det var det jeg hadde så da lagde jeg det. Spises med karri på. Er blitt en favoritt hos mine barn i alle fall. I dag har jeg eksperimentert litt til siden jeg hadde en halv kjøttdeig som jeg måtte bruke opp før den ble ødelagt. Hadde virkelig ikke lyst på gryterett da det er bare en gryterett jeg kan spise. Så da fant jeg ut at spaghetti, hvitsaus med ost og kjøttdeig. Ja det måtte prøves. Blir jo nesten som en spinnoff av pasta carbonara.  Jeg tenker litt som så at under krigen så måtte vi nordmenn ty til mye rart å spise. Å samme i mange andre land så er det veldig utradisjonelle matretter fordi det rett og slett ikke finnes penger til annet. Eller til og med at det ikke finnes så mye annen mat å velge i uansett om man har penger eller ikke. Så hvorfor ikke eksperimentere?

  • Har du noen rare matretter?
  Signatur
 • ❤️ Mat ❤️ Lilli's klementin og sitron kylling!  Tenkte at jeg skulle dele en liten oppskrift med dere i dag. Dette var en som jeg kastet i hop rundt juletider ett år. Vi var så himla lei av julemat og ville ha noe annet. Så da fant jeg ut at jeg skulle bruke klementin til noe siden vi hadde så mye.

  Du trenger:

  Stekepose
  4 klementiner
  1 sitron
  ca 0,5 dl olje (jeg brukte soyaolje, men har også brukt olivenolje)
  Kyllingfilet (ca 1 filet per person)
  salt
  pepper
  ris
  mel
  melk

  Ta stekeposen og ha i oljen og så kyllingfiletene. Ta saften av 3 klementiner og en halv sitron å tøm i stekeposen. Skjær siste klementinen og den halve sitronen i båter (skallfrie=P ) og ha i. Ha så over litt salt og pepper. Rist blandingen litt rundt oppi posen slik at den kommer over alt på kyllingen. Steng stekeposen, legg den i en form og midt i ovnen på 185 grader i ca 1 time.
  Når kyllingen er ferdig i ovnen ta ut formen å la det hele hvile en stund mens du setter på ris og ordner hvitsausbase. Ta så ut kyllingen av posen og sil vesken over i sausen. Bruk melk til å spe ut mer til en fin sauskonsistens. Om sausen kjennes for syrlig ut kan man ha litt sukker i men ikke mye, denne sausen skal være syrlig.
  Skjær filetene opp i tykke skiver å brun de lett på stekepannen, ha deretter kyllingen over i sausen å la dette kose seg mens risen koker ferdig.  Serveres gjerne med salat.

  Signatur
 • Jordbær og eple smoothie =)  Siden jeg har jordbær i frysern som ikke funker til å tine opp å bruke i kake så måtte jeg finne ut en måte å bruke de på. Så da fant jeg ut at å teste ut å lage en smoothie var på sin plass. Fikk jo blender i bryllupsgave for 3 år siden som aldri har blitt brukt =P

  Denne falt virkelig i smak hos både liten og stor. Tok 15 jordbær og ett eple, litt vann og litt sukker (siden jordbærene var sure). Det ble kjempegodt og kommer til å bli laget flere ganger det er bra sikkert =)

  Signatur
 • Vintervær middag =)  Siden Nord-Norge er velsignet med vintervær så fikk vi veldig lyst på vintervær middag =) Så hva gjør man når man har alt til kjøttsuppe utenom kjøttet. Joda da bruker man pølse. Å det ble altså så himla godt. Så nå skal det bare ligge snø i høyden for nå har vi kost oss inne med god varm kjøttsuppe =)

  • Hvordan er været der du er?
  • Hva ble det til middag hos deg?
  Signatur
 • Min første pavlova =)  I dag har jeg bakt min aller første pavlova. Den ble ikke perfekt men den ble i alle fall knallgod. Bakte den slik at vi fikk feiret gubbesnubben litt også =)

  Men tenker nå at jeg sier meg fornøyd med resultatet siden dette er aller første gang jeg prøver på noe slikt. Å kommer nok ikke til å bli siste gang. Men neste gang tenker jeg at jeg skal ha litt mindre av fløte/vaniljekrem blandingen. Men ble nok frukt i alle fall =) Å synes egentlig at bunnen ble tykk nok, selv om den er tynnere en den skal være =)

  Signatur
 • En bolle her og en bolle der!  Jippi det er min dag i dag =) Siden jeg har bursdag i dag tenkte jeg at jeg skulle bake de beste bollene jeg vet om. Jeg er nemlig veldig glad i søte hveteboller. Helst med jordbærsyltetøy på men det har jeg ikke =/ Så da får vi kose oss med de med smør på, er godt det også. Tenkte også at jeg skulle dele oppskriften med dere alle. Har endret på sjørøverbolle oppskriften som sto i Tine Meieri sitt Kaptein Sabeltannhefte som de ga ut or mange år siden.

  Hveteboller (Ca 20 stk)

  100 g smør
  4 dl melk
  1 pk gjær (tørrgjær)
  2 dl sukker
  1/2 ts kardemomme
  1/2 salt
  1 ts bakepulver
  2 ts vaniljesukker
  1 l mel

  Smelt smøret og ha i melken. Siden jeg bruker en kenwood kjøkkenmaskin så har jeg melk og smørblandingen i bollen først. Så har jeg i alt det tørre og arbeider deigen godt. La deigen heve i ca en time på en lun plass. Del deigen opp i ca 20 stykker og rull den ut. La bollene etterheve til de er ca dobbelt så store. Stek bollene gyldenbrune midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter.

   

   

  Bursdagssang (Kaptein Sabeltann)

  I dag kan du sitte på rumpa, og gjøre så lite du vil
  For nå er det du som skal feires, med kake og sang og spill
  I dag er du den beste av alle venner vi har
  En stjerne av de sjeld'ne
  Et prakt eksemplar

  - Refreng -
  Vi er dine venner i verden som bare vil deg vell
  Derfor vil vi gratulere og ønske deg lykke og hell

  I dag var det bare en glede å dekke det flotteste bor
  Vi håpet du snart ville komme, å øvde og sang i kor
  I dag er selve dagen da du ble født til vår jord
  Vi løfter våre glass til en skål for din mor

  - Refreng -

  I dag kan du skikke i speilet, og smilet fornøyd til deg selv
  Får nå er det du som er sjefen fra morgen til sene kveld
  Vi bærer deg på gullstol til dagen din er forbi
  Du er den varme kilde, et fyrverkeri

  - Refreng x2 -

  Signatur
 • Bake kake søte!  Tenkte at jeg å barna i alle fall skulle kose oss med ett kakestykke på bursdagen min i morgen. Så da bakte jeg rett og slett en skuffkake til oss. =) Ja gubbesnubben skal nok få smake når han kommer hjem i morgen kveld/natt =) Det er litt trist å skal våkne opp uten gubbesnubben på bursdagen, men nå har jeg i alle fall kake...hehehe

  Jeg tenker at vi må finne en dag i neste uke å feire dagene våre. Kanskje torsdag. Å da skal jeg lage min aller første pavlova. Tenker muligens at jeg skal lage mini pavlova, slik at det heller blir flere små. Men jeg må se om det funker eller om jeg orker =P Kanskje en stor pavlova virker mer imponerende. =P
  Signatur
 • Salat med reker  Kveldskosen ble en salat med reker og min hjemmelagde dressing =)
  Signatur
 • Dagens middagskos =)  I dag ble det ordentlig middagskos på oss. Fikk til å lage bakt potet med hvitløkssmør og stekt kyllingkjøttdeig =) Å det falt veldig godt i smak hos prinsen. Lille prinsessa er enda ikke så glad i potet så hun spiste heller kyllingkjøttdeigen til mammaen sin hun =P Nå koser de små seg med litt snop og tvtitting =)  Signatur
 • Skål for 200 til!  Unner oss en liten kos for å feire 200 år med norsk grunnlov =) Fant ut at nå kunne jeg sprette flasken jeg fikk for en god stund siden da jeg laget en uglelue til en liten gutt =)


  Signatur
 • Middag for 3 =)  I dag blir det middag for bare 3. Litt rart å skal spise middag bare oss 3. Mannen er kommet frem til Lofoten og skal faktisk rett på jobb. Flinke flinke mannen min som bare hopper i det. Å kanskje kan dette være det som hjelper på forholdet vårt. Altså det er null problem, men min psyke har ødelagt litt mye for oss. Skrev ett innlegg om overgrep som jeg har opplevd her tidligere og det har preget meg meget mye. Men jeg håper at litt bortetid kan hjelpe på slik at jeg kan komme over dette snart =) Elsker jo mannen min så himla mye.

  Men nok om det. Middagen i dag gleder jeg meg til.

  Poteter skjæres i skiver og legges i en form.
  Ha over salt, pepper og litt gastromat.
  Skjær gulrøtter i skiver å legg på potetene.
  Ha igjen salt, pepper og gastromat på.
  Krydre så koteletter og legg øverst.
  Og til slutt ha over fløte.

  Stek i ovnen på 175 grader til du kjenner at gulrøttene er gjennomkokte.
  Sett så opp ovnen til 225 grader bare for å litt skorpe på kjøttet.

  Slik ser altså herligheten ut før steking. Det ser så friskt og godt ut. Gleder meg så masse til å hive innpå. Jeg beregner er kotelett på hver person. Valgte en liten en til prinsessa og to passe store til meg å gullgutten.

  Herligheten ferdig stekt å gjett om det smakte. Skulle gjerne kunne sendt noe av det i ilpost til min kjære. Men regner med han får seg noe god mat han også =)

  Signatur
 • Mat i magen!  I dag har vi vært å hentet forkle og vesken til bunaden. Er så heldig å få låne mamma's forkle og veske. Gleder meg til å vise frem den flotte bunaden min. Bare håper det blir i alle fall litt fint vær =)

  Men nok om det, tenkte jeg skulle dele hvor god "middagen" vår ser ut i dag =P Ble noe sent men det var fordi vi var å hentet utstyret =)

  Signatur
 • Ordentlig go pizza  Huff sann huff. Glemte helt å dele den fantastiske pizzaen gubben lagde til middag i går =P Så her kommer den i dag. =) Må si at en av de beste tingene som finnes er altså å spise hjemmelaget pizza dagen etter den er laget. Bare så trist at det ikke var nok igjen til mor selv i dag. Da fikk prinsessa kose seg med de siste bitene istede. Så kan hun få vokse opp å huske det at å spise hjemmelaget pizza dagen etter den er laget er så godt =)

  I dag er faktisk en veldig flott dag. Det er sol å godt vær ute. Inne krever nok litt jobb for å bli like skinnende som ute men det tar jeg om litt =P Tenker kanskje dagen i dag oppfordrer til en liten trilletur med prinsessa. For det må da være varmt nok til at mor selv ikke skal fryse når sola står høyt på himmelen. Jeg er nemlig en ordentlig kuldehater. Jeg fryser bare noen åpner døren =P

  Signatur
 • Grillmat...  Signatur
 • Ost og hvitløksloff  Siden jeg er kjempeglad i å eksperimentere når jeg skal lage mat har jeg hatt meg en litt kreativ dag. Jeg fant nemlig ut at grillmaten vår trengte noe ekstra. Så da var det bare å kaste seg rundt å få mekket sammen noe som jeg tenkte måtte smake godt =)

  Først bakte jeg loff.

  Ingredienser:
  50 gr gjær
  2 ss olivenolje
  4 dl melk
  1 ts salt
  10 dl hvetemel

  Varm opp melken og bland i oljen å saltet. (Jeg hadde dette i kenwoodmaskinen min så derfor hadde jeg vesken i først) Deretter hadde i hvetemelet og til sist gjær. Elt deigen i minst 5 minutter til deigen er glatt å slipper bollen. Dekk til med plast eller en fuktet kopphåndduk å la stå å heve til dobbel størrelse. Deigen er nok til 2 loff. Kna deigen godt å ha den enten i smurt brødform eller som to ovale brød på brett med bakepapir på. La loffene få heve til de er ca dobbel i størrelse å stek dem så på nederste rille på 200 grader i 30-40 minutter. (Se ann ovnen din, for meg måtte de oppå nederste rille å maks 30 minutter)Ta ut å avkjøl på rist.

  Så kom det morsomme ♥♥♥

  Etter at loffen er godt avkjølt skjær den opp i ruter, ikkje skjær helt gjennom bunnen.

  Pakk så lommene fulle av ost. Jeg skar skiver, men man kan nok skjære kubber av ost også å bruke.

  Bland sammen olivenolje å det krydderet du ønsker, ha så i 4 fedd hvitløk.

  Spre denne hvitløksoljen over loffen å osten. Vær generøs med oljen da den vil trekke inn i loffen en del.

  Stek loffen på 200 grader til osten har smeltet.

  Ta ut å nyt. Dessverre ble vår loff litt kald slik at osten var begynt å bli litt fast igjen. Men det smakte fortreffelig uansett så dette blir nok gjentatt =)

  • Liker du å eksperimentere på kjøkkenet?
  • Hva er din favoritt ting å lage?
  Signatur
 • Salatdyret =P  Jeg er ett stort salatdyr. Hadde jeg kunnet ville jeg spist salat til alle måltider. Men jeg må nok få i meg mer enn bare salat. Men jeg er også av de som absolutt ikke liker dressing. Tusen islendinger (Thousand Island) er bare så grusom at jeg grøsser ved tanken. Å olje dressinger sliter jeg en del med at det ser så fettete ut. Litt som å spise smeltet smør på salaten =P Er nok en feilkobling oppe i topplokket mitt som gjør det. Meeeen i alle fall så har jeg komponert min egen dressing som jeg spiser på salat, taco, til pomfri å mye mer.

  Lilli's yoghurt dressing

  4 store ss yoghurt naturelle
  3,5 ts kikoman soyasaus
  1 ts sitron

  Blandes sammen og nytes på salat eller hva du måtte ønske. =)

  • Har du noen matvarer du har modifisert?
  • Hva er din favorittdressing?
  Signatur
 • Hektet på Pukka!  Tror jeg er blitt hektet på Pukka te. Den er altså bare så sinnsykt god. Spesielt den med lakris og peppermynte. Jeg har tidligere ikke en gang drukket te fordi jeg aldri har syntes det har smakt noe særlig godt. Å nå helt plutselig så er jeg helt hektet =P Var så ille at min mor spurte meg om jeg var gravid...hehehe Sist gang jeg drakk te var nemlig da jeg gikk gravid med lillemor. Men jeg kunne avkrefte en graviditet med en gang =P Jeg har bare rett å slett blitt litt mer voksen å fått sansen for annet enn brus.

  Jeg har også ett ønske om å få testet ut teapigs te, men da må jeg først få fikset noen som kan hjelpe meg med å sende det hit. For tollen som blir på det gjør at det ikke blir verdt det i lengden =( Å har så himla lyst til å få testet de ut da de ser så fantastiske ut. Å er kanskje bare første runden jeg trenger hjelp til å få sendt hit =P For jeg har en liten plan om litt annet også da =P

  • Drikker du te?
  • Hva er din favoritt?
  #Pukka #Te # Hektet
  Signatur
 • Brødbaking pågår  Brød må man ha.
  Spesielt når man skal på påskefjellet.

  Hjemmebakte brød fra bunnen av er det beste.
  Jeg fikk virkelig ånden over meg i går å
  bakte hele 9 brød.
  3 skal vi ha med på fjellet.
  De andre skal få ligge i frysern å vente på oss.

  Nå begynner alt å komme på plass til turen,
  bare 2 ting til som vi må handle. =)
  Det er godt å kjenne at vi er ferdig med handlingen.
  Jeg tror kanskje pengboka gråter litt nå jeg =P
  Eventuelt var det kanskje bankkontoen som gråt.

  Men tenk nå er vi snart på tur.
  Å jøss å nøfyse som vi skal kose oss =)

  Signatur
 • Les mer i arkivet November 2016 Juni 2016 April 2016

  Lilli

  Ganske sær, meget komplisert, tusen tanka, mange smil.

  Kategorier


  ADHD, angst og depresjon Bryllup DIY Ferie Film og tv Fotofanatisk Glutenfritt Handarbeid Hår og styling Interiør Likenshare Litt av hvert Livet Mat og drikke Mote å klær Positivitetens vegg Shopping Skjønnhetsbussen Sminke Spill og moro Tags =) Vglista til Sortland Wreck this journal Youtubemorro Å leve med

  Arkiv


  November 2016 Juni 2016 April 2016 Mars 2016 Februar 2016 Januar 2016 August 2015 Juli 2015 Juni 2015 Mai 2015 April 2015 Mars 2015 Februar 2015 Januar 2015 Desember 2014 November 2014 Oktober 2014 September 2014 August 2014 Juli 2014 Juni 2014 Mai 2014 April 2014 Mars 2014

  Siste innlegg  Lenker


  Skjønnhetsbussen Youtube Skjønnhetsbussen Facebook Skjønnhetsbussen Instagram

  Design


  bilde Ina Anjuta bilde

  Annonse


  hits