Klar! OH ett kamera!!!! Gå! - Litt om livet, ADHD, depresjon, angst, sminke, klær og handarbeid. Rett å slett en plass hvor jeg er meg å deler av det jeg ønsker =)
Forside Add meg Kontakt Instagram Twitter

Hva er vi redd for?Sitter igjen her å tenker på hva skal vi egentlig være redde for?

Jeg jobber i en bransje hvor vi over tid har sett at våre produkter kommer ut til forbrukerne via parallellimport. Nå begynner noen også å komme med behandlinger f.eks i form av øyenbrynsforming på steder som dette ikke har vært tidligere. Å vi sitter her å er redde for våre arbeidsplasser. For at ikke vi skal holde mål å at vi skal bli taperne i det lange løpet.

Men hvorfor er vi så redde?

Er vi ikke gode nok? Jo tenk det er vi. Å vi må begynne å stole på at vi kan det vi gjør. Vi kan hår å vi kan hodebunn. Vi må stole på at også forbrukerne vet at det er vi som har utdannelsen til de tingene vi gjør. At det er oss de kommer til om uhellet er ute. Fordi vi kan gi de rådene de trenger. Vi kan veillede for at dette ikke skal skje igjen å ikke minst vi kan redde håret (i alle fall i de fleste tilfeller)

Jeg er så ufattelig heldig at jeg jobber innenfor en kjede hvor utviklingen er stor. Vi utvider oss. Vi sprer vingene våre å vi skaper noe mer. Så langt har vi fått eget merke innenfor shampoo, balsam, leave-in behandling. Vi har fått styling innenfor samme merke å ikke minst vi har fått hudpleie.

Våre produkter er utviklet til oss. De er laget av skandinaviske ingredienser å de har vært en gamechanger for både hud, hår og hodebunn for meg. Jeg elsker å være med på denne reisen å jeg deler så mye jeg kan av den kunnskapen jeg fanger opp. Jeg elsker å snakke om produktene våre fordi jeg virkelig føler at de er unike. Jeg snakker ikke til deg om de kun for å selge de, jeg snakker til deg om de fordi jeg faktisk brenner for de.

Jeg gleder meg til å se fortsettelsen.

 

Så til alle dere frisører der ute som er redd parallellimporten å det at våre behandlinger kommer inn på flere arenaer. STOL på dere selv, STOL på kunnskapen dere har. Å føler dere at dere kommer til kort på kunnskap så let den opp. Lær mest mulig. Finn det merket som dere virkelig brenner for. Å del det fordi det betyr noe.

Signatur
 • Når ble jeg overflødig?  Her kommer litt surk og hjertesukk fra meg.

  Jada jada det er lenge lenge siden jeg la ut noe på bloggen. Hvorfor? Jo fordi jeg rett og slett har så lite å si =P Det er fordi jeg jobber så mye. Men nå over til det dette skal handle om.

   

  Dette handler om meg... Og mange fler med meg.
  Når ble det slik at vi ble overflødige? Hvorfor er det greit å si til noen som spør etter legeråd at de bør snakke med en lege om det. Men med en gang at en frisør sier til noen som spør hvilken hjemmebleking som er best at det beste er å gå til frisøren så er vi masete kjerringer (eller gubber)?
  Hvorfor er det så lite respekt for vårt yrke der ute?

  Tenker dere noen gang over hva dere egentlig betaler for når dere går til en frisør?
  Betaler dere bare for å farge håret eller klippe det?
  Nei sier jeg.
  For inne i den prisen der ligger alle de timene vi står på beina, dag ut å dag inn. Alle de minuttene vi står å puster inn kjemikaliene som vi bruker i deres hår for at dere skal bli dobbelt så fine. Der ligger også den tiden vi står med fingrene i vann å vasker håret deres. Når vi står med hårføner i ene hånden å børste i den andre for å føne deres hår. Der ligger vår kjærlighet til vårt yrke, vår stolthet, våre anbefalinger, å det at vi ser deres hodebunn, deres hår og deres stil å vi tilpasser oss til dere. Slik at dere skal få den aller beste opplevelsen dere kan få. Å vi gjør det fordi vi elsker det.

  Nå sitter det sikkert en håndfull av dere der ute å hopper i stolen å sier at ja men... Jeg fikk jo en helt ræva opplevelse hos en frisør.
  Ok. Har du aldri hatt en dårlig opplevelse en annen plass? F.eks en sur ekspeditør i butikken. Sluttet du å gå på butikken på grunn av det? Nei sier du kanskje nå fordi det finnes andre ekspeditører som er hyggelige. Så hvorfor skal du absolutt dra oss over samme kniv? Fortjener ikke vi å få en sjangse?

  Vi (i alle fall brorparten av oss) er frisører fordi vi elsker yrket vårt. Vi elsker å se forandringene, vi elsker å se hvor glade dere blir når vi gjør dere dobbelt så fine. Ja vi er mennesker å bommer vi også. Men vet dere det gjør alle. Å vi (i alle fall brorparten av oss) setter ufattelig stor pris på å få tilbakemelding fra dere om vi har gjort noe feil. For nå skal jeg fortelle dere en hemmelighet. Vi lærer aller aller mest av feilene vi gjør. Når vi får noe til så er det ofte at det er lettere å sette i glemmeboka, men tro meg om vi gjør en feil så blir det førstesiden i avisa som vi har i hodet vårt.

  Så neste gang du sier at vi ikke trengs, tenk litt igjennom det. Vi har faktisk 4 års utdannelse bak oss for å lære om kjemien i hårfarging, hvor vi skal klippe for at håret skal ligge slik du vil. Men om ikke du vil forklare oss hvordan du vil ha det så kan heller ikke vi gjøre det slik. En veldig god venn å ha når du plages med å forklare en frisør hvordan du vil ha det er google. Søk opp ett bilde av slik du ser for deg, så kan vi veillede deg på om det er mulig eller om du kanskje må se på en annen løsning. Håret ditt er viktig for oss. Du er viktig for oss.

   

  BKBBrwdDNva BI5iLYIDKWt
   
  BIUugg0D4VeBGxR5WshRwY
   
  BLYidHKDeKaBLjAqCjjuDB
   
  BMVvGknjbCKBL4SYWPjMRW
   

  LagreLagre

  LagreLagre

  LagreLagre

  Signatur
 • Olaplex myter!  Jeg er en Olaplexfantast. Jeg simpelthen elsker Olaplex. Det er grunnen til at håret mitt fremdeles er silkemykt selv etter mange runder med striping og bleiking.

  Meeen jeg har ved fler anledninger sett at frisører sier at Olaplex hjemmebehandling altså nr 3 ikke fungerer uten at du har fått behandling med nr 1 og 2 i forkant.

  Dette stemmer ikke! Olaplex nr 3 inneholder akkurat samme molekyl som Olaplex nr 1 og nr 2 bare i mindre konsentrasjon. Ergo nr 3 fungerer på akkurat samme måte som nr 1 og nr 2 bare at det tar litt lengre tid. Dette vil altså si at nr 1 har høyest konsentrasjon, nr 2 har nest høyest og nr 3 laveste konsentrasjon. Men alle har samme molekyl å vil derfor virke uavhengige av hverandre.

  Selvfølgelig vil en Olaplex med nr 1 og nr 2 i salong være en fordel da det vil gi en kjempegod boost til håret, men det er altså ikke slik at du må gjøre det for å få noen virkning av nr 3.

  Det er også en annen myte som jeg har sett en del av å det er at Olaplex ikke har noen funksjon på ubehandlet hår. Vel dette er også usant. Olaplex har akkurat like god virkning på ubehandlet hår som på behandlet hår. Men ett ubehandlet hår vil ikke ha like mye som må repareres som ett som er behandlet. Fremdeles er det ikke slik at ett ubehandlet hår ikke har skader. Da skader også kommer fra for varmt vann i dusjen, varmebehandling av håret som f.eks sletting, krølling og føning av håret, det kommer fra ytre påvirkning som f.eks vær og vind, om du fikler mye med håret, forurensning og mange andre ting. Håret påvirkes hele dagen og derfor vil en gjennoppbyggende behandling være positivt uansett om håret er behandlet eller ubehandlet.  Bildet her viser håret mitt før og etter Olaplex. Førbildet (til venstre) er noe gamlere enn etterbildet og jeg hadde lys rosa i tuppene på det. Men etterbildet er ett bilde hvor Olaplex ble brukt under striping av håret mitt å håret var i bedre forfatning etter stripingen med Olaplex enn det var etter stripingen uten Olaplex.

  Så får du beskjed fra salongen din at Olaplex nr 3 ikke funker om du ikke tar nr 1 og 2 hos dem først så vet du nå at dette stemmer ikke. Det vil kunne være en fordel å gjøre det, men det er ikke ett være eller ikke være.

  Signatur
 • Flytting og første tiden i Tromsø  Så da var jeg flyttet til Tromsø for 5 måneder. Skremmende og spennende på samme tid. Har nå allerede gjennomført en hel uke på Norsk Frisørskole avdeling Tromsø og kan si så mye som jeg STORTRIVES!!!! Ett herlig gjeng i klassen og en fantastisk lærer. Gleder meg til å ta fatt på resten av reisen sammen med denne gjengen. Allerede etter en uke er vi ett godt team. Alt har gått over all forventing for min del.

  Hele denne uken har vi jobbet med hel form. Vi har klippet hele 3 forskjellige variasjoner av hel form og jeg kan si at det å traktere flere verktøy i fingrene samtidig går som en drøm i forhold til hva jeg hadde forestilt meg. Jeg var 100% sikker på at jeg kom til å klippe meg sønder og sammen på hendene men nei, ingen så langt. Å nå bør jeg nok banke i bordet slik at jeg er forberedt på neste uke :P

  Nå til uka skal vi har vår første modell. Denne gang til vask og føn. Kjenner at det er rimelig deilig å ha såpass praksis innenfor dette som det jeg har. Praksisplassen på Saxus å damene der hjalp meg masse med å lære litt om vask og noe føn. Blir også en ny uke med en ny grunnklipp å lære. Spent på hvordan det skal gå :P Læreren mener at den vi har gjort nå er den vanskeligste. Så da satser jeg på at neste uke går smertefritt den også :) Enda er det masse masse masse igjen å lære, men jeg tror nesten jeg tørr stole på at jeg har funnet min hylle i livet. Dette er så morsomt.

  Her har dere noen bilder fra mitt arbeide første uka:

   

  Her har jeg klippet horisontal hel form.


  Dette er diagonal bakover hel form. Denne synes jeg var veldig vanskelig å få til ordentlig.

     Og til sist er det diagonal forover hel form. Denne var den som var morsomst å klippe. Enda mye å lære men sier meg fornøyd =)

  Signatur
 • Norsk Frisørskole, youtube og boligjakt =)  Tenkte at jeg skulle bare skrive litt om hvorfor jeg lager videoer. =)

  Vel for det første så elsker jeg å få dele av det lille jeg kan, gi litt tilbake til andre liksom. Og så er sminke og hår blitt til en stor interesse for meg. Herav grunnen til at jeg starter Norsk Frisørskole til høsten. Jeg lager også videoene på engelsk fordi da når jeg ut til ett større publikum, mye godt fordi norske seere faktisk ser veldig lite på norske videoer. Å det synes jeg er litt trist, men samtidig så er det helt greit for meg siden jeg elsker å snakke engelsk =)

  Meeen så lurer jeg jo litt på hva kunne dere tenkt dere å se? Jeg føler innimellom at videoene mine blir litt ensporet fordi jeg gjør det samme hele tiden =P Å derfor tenkte jeg at kanskje kunne dere komme med noen ønsker. Jeg vet at det kommer til å bli fler videoer nå som vi går mot sommer, for man får liksom en liten ekstra energiboost når det blir varmt i været.

  Ellers så kan jeg jo bare si som så at det er he.. å lete etter bolig i Tromsø. Jeg er faktisk noe redd for at jeg skal bli sittende uten bolig =P Men har fått ordnet en nødløsning om dette skjer. Håper at jeg finner en plass å krasje i 5 månder :P Er jo ikke så veldig storkrevende. En seng, ett klesskap, en skrivepult, plass å vaske skrotten og tømme blæra og en plass å lage seg litt mat er det viktigste. Men har sagt at om alt kommer til alt og alle muligheter er borte ja så bor jeg i bilen =P For skolen skal jeg gå på.

  Sååå nok om det for denne gang =P Jeg lover jeg skal bli flinkere å lage videoer og også å blogge. Men litt bloggetørke må man kunne tillate seg selv når livet blir så forandret :P

  Bare sånn fordi jeg må skryte av ett produkt så har dere her ett bilde av håret mitt før og etter foliestriping med Olaplex. Fysj for ett fantastisk produkt. Håret mitt føltes bedre enn før vi startet. Førbildet er litt gammelt da jeg glemte helt å ta førbilde. Så da måtte jeg bruke bildet fra da jeg farga tuppene sukkerspinnrose :P Når er jeg forhåpentligvis på tur inn i grannygrey :) Blir nok enda en stund til jeg er helt der, men det er i alle fall noe grått =)

  • Skal du eller noen du kjenner starte ved Norsk Frisørskole i Tromsø?
  • Hva er ditt drømmeyrke?
  Signatur
 • Ett valg for 18 år siden!  For 18 år siden sto jeg ovenfor ett valg. Ett valg som skulle vise seg å være meget vanskelig å få rett. Jeg tenkte mange ganger gjennom hva jeg skulle velge og trodde virkelig at det valget jeg tok var det rette for meg.

  Fordi at for 18 år siden skulle jeg velge hvilken skole jeg skulle ta. Jeg tenkte på to forskjellige skoler den gang. Ene var faktisk å gå veien å bli frisør og andre var å skulle gå veien å bli konditor. Vel jeg endte ikke opp som noen av delene, jeg endte opp med å ta fagbrev som servitør. Hvorfor vil kanskje noen spørre seg. Å det vil jeg gjerne få dele med dere i dag. For nå i disse dager er det fler som står på terskelen å skal velge sin vei å gå. Å det er valg som kan være både skumle og vanskelige.

  Så da starter vi ved begynnelsen. Og for meg var det tanken rundt å skulle utdanne seg til frisør. Så hvorfor tok jeg ikke det valget og gikk den veien? Jo fordi jeg følte jeg var ikke flink nok. Første året av utdannelsen innebar mye tegning og jeg var helt sikker på at jeg var ikke god nok til det. Min lillesøster derimot hun var kjempeflink til å tegne. Så jeg hadde ikke guts nok til å stole på mitt ønske rett og slett i redsel for å feile eller for at andre skulle mene at jeg hadde feilet.

  Neste valget var å bli konditor. Dette valget var lettere å ta da jeg jo viste at jeg kunne jo lage mat om jeg ville. Så jeg slo meg inn på dette. Tok første året som da het hotell og næringsmiddelfag. Å da det nærmet seg slutten av grunnkurs året fikk vi muligheten til å dra til Svolvær for å se på baker og konditorlinjen der. Og jeg må si skuffelsen ble kjempestor. For området konditorene hadde å jobbe på var ikke stort større enn kjøkkenbenken jeg hadde i leiligheten min den gang. Jeg ble faktisk så skuffet at jeg der og da bestemte meg for at jeg måtte velge noe annet.

  Meeeen jeg følte ikke at jeg kunne velge bort den veien jeg hadde valgt, igjen fordi jeg var redd for å feile og redd for at andre skulle mene at jeg hadde feilet. Jeg ville at de rundt meg skulle være fornøyd med meg. Så da var valget enten kokk eller servitør. Noen kokk har jeg aldri følt meg som så da falt valget ganske enkelt på servitør. Jeg valgte rett og slett slik jeg følte at andre kanskje mente at jeg burde velge. Fordi jeg ikke skulle være en skuffelse som kastet bort ett helt skoleår. Jeg valgte ikke mitt førstevalg, jeg valgte ikke mitt andrevalg, jeg tok til takke med ett tredjevalg som ikke engang var mitt.

  Joda jeg er en dyktig servitør. Jeg elsker å treffe mennesker og det reddet nok mange år for min del. Men det var jo ikke det jeg aller helst ville velge. Aller helst ville jeg velge frisør, men jeg var ikke god nok. Det er grusomt å føle at man ikke er god nok og at man ikke strekker til. Det er ikke rett å skulle må ta valg fordi man ikke vil skuffe.

  Så her er min bønn til alle dere som nå står på terskelen til skolevalg. Stol på dere selv. Hent støtte fra deres nærmeste å snakk åpent med dem om dere føler at valgene er vanskelige og om man er redd for å være en skuffelse for dem. Det gjorde ikke jeg å dermed står jeg her i dag i en alder av 34 år å skal endelig få ta mitt førstvalg. Jeg skal nemlig utdanne meg til frisør denne høsten. Jeg får 5 intensive måneder på skole i Tromsø hvor jeg må bo borte fra min mann og mine barn. Men ENDELIG tok jeg det valget jeg burde ha tatt for 18 år siden. Så mye kunne vært spart.

  Men kanskje var det akkurat slik det skulle være. Kanskje var denne linjen staket ut for meg allerede da jeg for første gang så dagens lys en junidag i 1981. Kanskje var det en mening med det hele. Kanskje er gleden min over å få mitt førstevalg mye større i dag. Jeg gleder meg i alle fall til å ta fatt på utdannelsen selv om det betyr noe hjertesorg over å bo borte for en så lang periode. Jeg har allerede begynt å handle inn litt skoleting :P

  2T2zCtCxAbDenne måtte jeg bare kjøpe meg når jeg så at den var på tilbud. Fletter er jo så fint. Så nå er det å frykte at de rundt meg ender opp som mine forsøkskaniner :P
  Mitt første forsøk på å rulle hår. Her har dere en veldig tålmodig kunde ved navn Vilhelmina :P
  Aller første gang jeg har klippet noen med noe annet enn en kjøkkensaks. Min kjære tenåring ble min forsøkskanin. Å jeg kan bare si at dette ga mersmak.
  Lille prinsessa ble nummer to. Litt feil ble det men det var ikke slik at det så helt skakkjørt ut =)
  Å så har jeg jo lekt meg litt med eget hår og oppsett =)
  Ellers så har gubbesnubben havnet under saksen også. Her ble det virkelig prestasjonsangst fordi jeg skulle prøve meg med maskin uten sko (mm målet man bruker på klippemaskiner) på. Men det gikk det også. Litt hjelp og oppretting fra flinke Marita måtte til. Men jeg fikk i alle fall feelen på hvordan også det skulle gjøres. Så nå kan jeg starte skolegangen med litt i håndbagasjen. Så får vi alle krysse fingrene for at jeg klarer meg =P
  Signatur
 • Endelig kan jeg dele nyheten =) =) =)  Da kan jeg endelig dele nyheten. Jeg skal bli frisør!!!

  Det er faktisk litt blandede følelser. Jeg storgleder meg til skolestart og til å få lære mer om hår. For interessen min har bare vokst disse månedene som jeg har vært i praksisplass på Saxus frisørsalong her i Øksnes. Fantastiske damene der som villig vekk har lært meg litt av det de kan. Jeg har hengt litt over skulderen deres å sett på både foliestriping, farging, klipping å mer. Og det har vekket ett lite dyr i meg som bare vil ha mer mer mer. Jeg har lenge tenkt at jeg syntes frisøryrket virket veldig spennede, men jeg har vært en liten feiging som ikke har turt å stole på meg selv. Men NÅH!!!! Nå har jeg fått plass ved Norsk Frisørskole i Tromsø fra i august. =) =) =)

  Og jeg kan også si jeg gruer meg også. Siden jeg skal flytte til Tromsø for å gå skolen mens min skjønne familie skal være her hjemme. Joda det er jo bare 5 månder, men det kommer til å bli rart å skulle være helt alene en stund. Vel og merke så blir jo skoledagene lange så jeg tenker at tiden kommer til å fly avsted. Å så har vi jo skype. =) Men tenker at jeg må gå litt i sparebuksene å lete nå i tiden fremover, for jeg bør ha meg en ny bærbar pc til skolestart. Den jeg har fryser minst 4 ganger om dag, når jeg bruker den. Kanskje er jeg heldig å vinner på Apple's ønskeliste :P Men det tror jeg ikke =)

  Vel da har jeg fått dele min gledelige nyhet med dere alle. Så nå vet dere litt mer om hvorfor det har vært heller stille fra min kant i det siste. Det har rett og slett vært så mange tanker i hodet mitt og så mange ting som har skjedd rundt meg så jeg har ikke hatt kapasitet til å blogge så mye. Mye godt fordi jeg hadde risikert å bare plumpe ut med det før jeg var sikker på at jeg fikk skolegangen =P

  Her har dere ett bilde av min hærlige sønn. Som jeg fikk den ære av å klippe. Men meget flott veiledning fra en av frisørene på Saxus =)

  Signatur
 • Fikset håret =)  Endelig fikk jeg klipt meg. Undercuten min begynte å bli rimelig lang. Er jo så himla irriterende når hår som er barbert blir langt å begynner å legge seg på helt merkelige måter. Spesielt siden jeg er ett håndkleturban menneske =P Bare MÅ ha håndkleturban på håret når jeg kommer ut av dusjen.

  Og nå ser håret sånn passe representabelt ut til 17. mai i alle fall. Kunne jo ikke se uklippet ut på Norges nasjonaldag. Gleder meg faktisk til 17. mai i år. Lille prinsessa vil for første året skjønne litt mer av det hele. Og i tillegg så har jeg klart å finne sølvet til bunaden min så da blir det bunad på meg i år. Jeg ELSKER bunaden min. Den har så nydelig broderi på ryggen. Ikke ett slikt kort broderi slik som på de nyere nordlandsbunadene. Men mitt er lengre. Skal nok få tatt bilde til dere.

  Jeg bare elsker frisyren min. Den er så meg. Dog skulle jeg så gjerne ha fått håret mitt litt lysere. Har holdt på en god stund nå men det har ikke fått den fargen jeg ønsker. Jeg tenker at kanskje en gang i sommer skal jeg få råd til å stripe håret mitt. Så skal jeg stripe det til jeg har ønsket farge =) Men tenker at jeg lar undercuten ha den fargen jeg har orginalt på mitt eget hår.

  • Hvordan tror du det blir?
  • Hvilken frisyre har vært den du har likt best på deg selv?
  Signatur
 • Les mer i arkivet Juli 2017 Juni 2017 November 2016

  Lilli

  Ganske sær, meget komplisert, tusen tanka, mange smil.

  Kategorier


  ADHD, angst og depresjon Bryllup DIY Ferie Film og tv Fotofanatisk Glutenfritt Handarbeid Hår og styling Interiør Likenshare Litt av hvert Livet Mat og drikke Mote å klær Positivitetens vegg Shopping Skjønnhetsbussen Sminke Spill og moro Tags =) Vglista til Sortland Wreck this journal Youtubemorro Å leve med

  Arkiv


  Juli 2017 Juni 2017 November 2016 Juni 2016 April 2016 Mars 2016 Februar 2016 Januar 2016 August 2015 Juli 2015 Juni 2015 Mai 2015 April 2015 Mars 2015 Februar 2015 Januar 2015 Desember 2014 November 2014 Oktober 2014 September 2014 August 2014 Juli 2014 Juni 2014 Mai 2014 April 2014 Mars 2014

  Siste innlegg


  Hva er vi redd for? Når livet tar en u-sving?

  Lenker


  Skjønnhetsbussen Youtube Skjønnhetsbussen Facebook Skjønnhetsbussen Instagram

  Design


  bilde Ina Anjuta bilde

  Annonse


  hits