Klar! OH ett kamera!!!! Gå! - Litt om livet, ADHD, depresjon, angst, sminke, klær og handarbeid. Rett å slett en plass hvor jeg er meg å deler av det jeg ønsker =)
Forside Add meg Kontakt Instagram Twitter

Endelig kom den frem!Da var endelig genseren kommet frem til USA =)

En genser med inspirasjon fra Mariusmønsteret, men med R2D2 på. Og siden denne skulle til en venninne i USA så måtte jeg jo bare lage ene R2 om til en dame med rødt istede for blått =) Sier meg meget fornøyd med denne selv om maskesting ikke er min sterkeste side. Mottakeren ble i alle fall kjempefornøyd. =)

Signatur
 • Gleden i å glede andre =)  Her før jul startet jeg på ett lite prosjekt hvor jeg ville gi tilbake til noen. Rett og slett glede noen andre. Vel rett over nyttår ble jeg ferdig med dette prosjektet å fikk det levert. Å det føles så godt når noen andre blir glade for det du gjør.

  Hele to Mariusgensere ble nemlig til på en måned. Og jeg var så redd for at de ikke skulle passe, men det gjorde de heldivis. Å de nye eierne uttrykte glede over å ha fått gode varme gensre å bruke i vinterkulden.

  Begge to er strikket i Mor Aase superwashgarn fra Rema 1000. De er myke og gode. Å jeg har helt forelsket meg i rundstrikk =P

  Nå er det å få neste prosjekt ferdig å sendt avgårde til USA =) Kommer oppdatering på det når den er ferdig =)

  Signatur
 • Det å kunne gi litt tilbake =)  Det er ofte at vi bare må si nei når noen ringer på døren med en innsamlingsboks i hånden. Dette fordi vi ikke har de pengene. Noen få ganger har vi litt til overs å da velger vi faktisk å bruke de på oss selv å på våre barn. Egoistisk? Ja kanskje det. Men det er bare slik det blir for oss. Hvis ikke hadde vi hele tiden gått uten å gjøre det lille ekstra en gang i blant.

  Men noen ganger får også vi lyst til å gi litt tilbake. Tilbake til noen andre som sitter i samme situasjon som oss eller kanskje har det enda verre. Slik ble det også denne julen. Jeg er ett kreativt menneske. Å gjennom min oppvekst har jeg lært mye håndarbeid blant annet det å strikke. Jeg trodde aldri at jeg noen gang skulle strikke en genser eller noe slikt stort. Men da første genseren var strikket ga det mye mersmak. Jeg fikk det jo faktisk til.

  Så da ønsket jeg å kunne strikke for noen andre som kanskje ikke hadde de evnene. Og Rema 1000 har jo billig og godt garn så da sa jeg ifra at jeg godt kunne strikke. De kunne kjøpe garnet så strikket jeg, uten noen ekstra kostnad. Så kom toppen av kransekaka. Jeg kom hjem til gubbesnubben å fortalte at jeg hadde sagt at jeg kunne strikke en genser gratis til noen om de kjøpte garnet. Vel kjekke gubbesnubben min, det første han spør om er hvor mye vil garnet koste da?

  Vel det var jo ikke store summen i garn som kom til å gå, så titter han bort på meg å sier. Vet du jeg synes du skal sende en melding å si at de bare skal finne ut hvilke farger de vil ha så skal jeg kjøpe garnet. Å som sagt så gjort. Så nå er jeg i full gang med å strikke en genser som skal varme en kropp i forhåpentligvis lang tid fremover. Å det kjennes så godt å kunne gjøre det.
  Signatur
 • Pakke til mor (og søster) =)  Blir så inspirert av enkelte. De er så flinke til å lage søte pakker med klute og kost til sine. Så da fant jeg jaggu ut at jeg skulle herme litt. Da ble det to pakker. En til mor og en til søster =) Det er godt å gi noe hjemmelaget til noen. Det ligger mye tanke og arbeid bak slike pakker.

  Her har dere det de fikk =)  Pakken til min mor =)  Pakken til min søster =)  Slik gjorde jeg det med "innpakkingen" av det hele. Enkelt og greit =)

  Signatur
 • Tatt litt av =P  Da har jeg vært borte herfra lenge lenge. Jeg må bare beklage dette men det har vært helt nødvendig. Jeg kan ikke si at jeg er helt sikker på at jeg er 100% tilbake. Det er dessverre mye som skjer i livet vårt og jeg er sliten til tider. Mitt lille hode takler bare så og så mye så da må noe gi etter. Å da faller det naturlig for meg at bloggen er den som må gå først. Så får jeg fokusere på livet med gubbesnubben og barna =)

  Meeeen som overskriften sier så har jeg tatt litt av =P

  Jeg er blitt bitt av basillen jeg også. Det er blitt en klutestrikker av meg igjen =P Jeg falt helt for Bird Cherry oppskriften til Bittami. Den er bare rålekker. Jeg har strikket mange og har fler nøster garn på lager for mer produksjon =P

  Her er mine kluter så langt =) Alle disse er Bird Cherry.

  Håper du liker mine kluter, kommer mer etterhvert =P

  Signatur
 • Nok strikkeprosjekt???  Har jeg nok strikkeprosjekter? Ummmmm får jeg lov til å svare nei =P  For det er nemlig det som er realiteten min. Jeg har ikke nok. Jeg har allerede neste prosjekt helt planlagt å om jeg finner rundpinne til det så starter jeg opp med det også =P Jeg er bare litt avhengig av håndarbeidet mitt...hehe. Å så er det jo så greit å få slanket litt på garnlageret. Selv om garnet til gensrene er kjøpt til akkurat det formålet. Men skjørtet og klutene er slanking =) Det planlagte prosjektet blir nok også kjøpt garn til og slanket noe. Da jeg får mye garn tilovers fra gubbesnubben sin genser. Så da tenkte jeg at jeg skulle strikke en Mariuskofte til lille prinsessa. Sånn siden hun kunne trenge varme klær når hun nå skal begynne i barnehagen. Tenk lille prinsessa mi skal begynne i barnehagen. Lille frøken bestemt =P

  Men nå skal jeg rømme tilbake til strikketøyet tror jeg, hvis det ikke blir litt gaming før maten er ferdig =P

  Signatur
 • Endelig litt mønster =)  Så her sitter vi da. Jeg og lille prinsessa. Vi sitter egentlig litt "værfast" siden jeg ikke har så veldig lyst til å kjøre rundt på los spetaklos før gubbesnubben har fått fikset den. Så da bruker vi dagene til sløving =P Sånn helt egentlig burde jeg kanskje stått med hode i skittentøyet å fått vasket litt. Meeeeen jeg tenker det stikker jo ikke av... hehe Så da koser jeg meg heller sammen med lille prinsessa og litt strikking. Også prinsessa mi har begynt å interessere seg for strikkingen. Så i dag har jeg laget henne ett eget strikketøy som hun kan leke seg med når hun sitter her sammen med meg.

  Fikset først ett med bomullsgarn og en rundpinne men det ble nok litt vel glatt. Så da fant jeg heller ett gammelt nøste med superwash garn og to pinner. Enn så lenge så er det bare tulling med strikketøyet, men jeg ser jo tydelig at hun synes det er morsomt at mamma lar henne få lov. Hun sier titt og ofte "Æg å krekk" noe som oversettes til jeg å strikke. Er så søt der hun sitter =)

  Nå er endelig mor selv kommet over den kjedelige delen av bolen. Nå er jeg begynt på mønster. Så da går det fremover med genseren til gubbesnubben. Sånn sett bort fra det faktum at jeg må kjøpe mer garn =P Jeg har virkelig blingset på hvor mye garn jeg måtte ha så nå sitter jeg her å venter på at sparkjøp skal få inn den fargen igjen. Håper da virkelig at den kommer inn igjen før det blir vinter =P Men jeg har jo en 3-4 andre prosjekter gående samtidig så jeg blir aldri fri for handarbeid =P  Slik ser det ut så langt. Er kommet så langt at nå er det traktorene som skal strikkes inn. Det gleder jeg meg masse til. Blir noe nytt for meg =P Så håper jeg jo at gubbesnubben skal bli strålende fornøyd med resultatet =) Men nå skal jeg krype tilbake i kroken min med lille prinsessa på fanget å bare kose meg.

  Her har dere ett bilde av strikkeprinsessa mi =)

  Signatur
 • Acne-genseren ferdig =)  Da var Acne-genseren min ferdig. Med maaaasse garn igjen. Tenker nok at det kommer til å bli strikket noe til lille prinsessa av restene. For det var ett himla mykt garn. Så deilig. Oppskriften til denne finner du her =)
  #Acne-genser #Strikking #Rosa #Hvit
  Signatur
 • Hullstrikkgenser oppskrift!  Da har jeg sånn høvelig fått skriblet ned oppskriften på hullstrikkgenseren min. Håper at det hele blir forståelig, hvis det skulle være noe dere lurer på så bare rop ut så skal jeg svare så godt jeg kan. Oppdatert: En snill sjel gjorde meg obs på at jeg hadde glemt garn og pinnestørrelse så det er nå lagt til =P

  Hullstrikkgenser:

  Genser strikket i str S-M.
  Strikket i Babyull fra sparkjøp.

  Legg opp 204 masker. På pinne 3. Stikk 10 omganger vrangbord (2 rett, 2 vrang) Bytt til pinne 3,5.  Start så hullstrikk med forskyving av hullene slik:

  omgang 1: *2 rett sammen, ett kast* Gjenta *-* ut omgangen
  Omgang 2: Alle masker rett
  Omgang 3: *Ett kast, en maske løst av, stikk en og løft den løse over* Gjenta *-* ut omgangen
  Omgang 4: Alle masker rett.
  Gjenta disse 4 omgangene til ønsket lengde på bol.

  Arm:
  40 masker, 10 runder vrangbord 2 rett 2 vrang
      En runde rett med økning til 50 masker
      hullstrikk ca 4 cm (eller mål hvor ofte du må øke for å få 70 masker)
      øk (letteste er å øke på rettstrikk) 2 masker fortsett hullstrikk ca hver 4 cm gjenta dette til du har korrekt lengde
  Jeg økte 2 masker på en side annen hver økning, dette for å kunne fortsette hullstrikkingen slik at det ikke ble noen forskyvning.
  Før felling begynner er det viktig å skulle begynne på samme hull omgang på ermer og bol når du skal strikke neste hullomgang etter at alt er kommet over på en pinne.


  Raglanfelling:
  Fell ti masker under arm på både bol og ermer. Husk å fordele maskene mellom jevnt.
  Sett inn på en rundpinne strikk så 3 omganger uten felling. Start så fellingen, jeg har felt på hver rett omgang. Felte til jeg hadde 14 masker igjen der hvor ermene er og 46 foran og bak på bolen. Da byttet jeg til pinne nr 3 og strikket 20 omganger vrangbord.
  Signatur
 • Litt papirhobby =)  Siden dagene mine ser ganske like ut for tiden uten noe spesielt å dele med dere tenkte jeg at jeg kunne dele litt av tingene jeg har laget =) Håper dere liker dem =)


  Ett lerret jeg har fikset. Har laget 3 i samme stil. Skal sette bilder av barna på hver sin og av meg og gubbesnubben på den siste. Blir fint å ha på veggen i stua =)  En lyslykt =) Laget av ett gammelt syltetøyglass. Har elektrisk telys i det men vurderer å kaste lokket å bruke vanlige telys istede =)  Påskeegget mitt. Bare måtte pynte det litt. Har også dekorert ett til min lillesøster =) De rommer mye godter =P  Tennbrikkettboks til mamma og pappa. Denne var så morsom å lage. Passer fint inn hjemme hos mamma og pappa =)

  Signatur
 • Det går fort fremover =)  Allerede nesten ferdig på bolen til Acne-genseren min. Gleder meg virkelig til denne er ferdig for dette er ordentlig kosegenser. Så utrolig mykt garn.

  Startet på denne den 26. juni og allerede kommet så langt. Og det samtidig som jeg har holdt på med traktor marius ganseren til gubbesnubben. Kjenner meg litt stolt ja =P

  Signatur
 • Hullstrikkgenser ferdig =)  Nå er jeg vel stolt kan du tro. Jeg fikk ferdig hullstrikkgenseren min i går. Til å være bare min andre genser og å være helt fra eget hode så sier jeg meg kjempefornøyd. Den må nok dampes litt men måtte bare ta bilde for å vise dere. =P Funderer på om jeg skal skrible ned oppskriften på denne etterhvert. Hvis det skulle bli noen interesse for hvordan den er laget =)

  • Hva har du på pinnene?
  Signatur
 • Paracet og strikking som venn...  I dag er paracet blitt min beste venn. Har hatt en ordentlig dårlig natt. Nesten ikke fått sove på grunn av ekstrem hodepine. Så i dag er det bare paracet og sløvings på meg. Selv om jeg sånn helt egentlig burde få vasket noen klær å ryddet opp etter stormen lille prinsesse =P Men det får jeg ta når jeg er i bedre form.

  Men jeg er jo så heldig at prinsen min er flink å hjelpe mammaen sin. Så i dag skal han få fikse middag til oss. Blir virkelig ikke noe ekstrem middag, bare en enkel gryterett =)

  Sånn helt ellers så kan jeg jo stolt meddele at jeg har fått startet på raglanfellingen på genseren min... YAY!!! Nå håper jeg bare at ingenting går galt =P For det ligger så mye arbeid bak dette og jeg vil så gjerne få den ferdig.

  Jeg tenker som så at til å bare være min andre genser og at denne er strikket helt etter eget hode ja så er jeg kjempestolt. Det har gått fort selv med å måtte rekke opp både bol og ermer en gang. Og jeg tror at resultatet blir akkurat slik som jeg ser for meg.

  Skal også si at raglanfellingen var litt kontete på første omgangene etter at ermer og bol var kommet på samme pinne. Men gosj så kjapt og enkelt det går nå. Dette har virkelig gitt mersmak.

  Signatur
 • Når ting blir feil =/  Endte opp med å måtte rekke opp ermene til genseren min igjen. De ble rett og slett for vide =/ Så nå har jeg tatt fatt på de igjen og tror og håper at jeg nå har funnet en løsning som ikke vil se rar ut =P Denne gangen prøver jeg meg heller på å øke opp på ermene slik som man gjør på andre gensere. Så nå håper jeg at ikke dette blir rart =P Men så langt ser det veldig bra ut =) Økningene blir jo under armen uansett =)
  Signatur
 • Ermer påbegynt...  Litt spent på om dette i det hele tatt blir bra. Fant nemlig ut at jeg skulle prøve det på en litt annen måte. Nemlig å strikke vrangbord for så å øke til dobbelt så mange masker. Blir spennende å se om det kommer til å funke eller ikke. Hvis ikke så må jeg jo bare starte på nytt igjen =P
  Signatur
 • En kvikk lunsj =P  Vi tar oss en kvikk lunsj i dag =P

  I dag har jeg en slik dag hvor jeg heller vil kose med lille prinsessa, strikke litt å se på CSI. Det er liksom en slik blarg dag, en av de tunge som man helst ikke skulle gått ut av sengen for. Men jeg kom meg ut av sengen og jeg fikk meg en fin overraskelse i innboksen på mailen min. Å så er jo prinsessekos så himla godt. Hun kan gjøre dagene mine lysere bare med å snu seg å se på meg. Øynene hennes lyser av glede over de minste tingene. Bare det å få sin tredje brødskive bare fordi hun hadde lyst på det gjør at hun smiler fra øre til øre.

  Hver dag er en ny dag for oss. Hver dag lærer hun nye ting, ting som får mamma til å smile. I dag kunne hun plutselig si Trenk. Trenk er en figur i en tegneserie på Nrk3. Kjenner at det er så morsomt å bli mer å mer kjent med denne lille prinsessa som jeg har sittende her i sofaen sammen med meg.

  Meeen nå blir det strikking å titting på CSI mens prinsessa ser litt tegnefilm å bygger med duplo =)  Er kommet bra langt på hullstrikkgenseren min. Å tenk jeg har bare brukt 3 nøster til nå. Tenker jeg kommer til å få ferdig genseren uten å bruke opp alt garnet som jeg har kjøpt til den, så da vanker det kanskje hullstrikkgenser på lille prinsessa også. Tiden vil vise. Har jo også traktormariusen til gubbesnubben å strikke =)

  Signatur
 • Teppe til gullgutten =)  Da ble jeg ferdig med teppet til gullgutten også.
  Så tenk da kan begge mine sine ha kosetepper
  når vi kjører på påskeferie =)

  Ett Susanne nøste gikk med til teppet
  til gullgutten. Og synes egentlig det passet fint jeg =)
  Teppet ble 92 cm bredt og 150 cm langt.

  Synes fargene på disse nøstene er så pene =)

  Har allerede fått teppe til meg selv på pinnen =P
  Til meg strikker jeg ett Mor Signe teppe.

  Men jeg må nesten prøve å få strikket
  ferdig min versjon av Skappel jakken først =P
  Jeg er litt treig når jeg har måttet rekke opp.
  Hadde nemlig nesten fått ferdig bolen på min jakke,
  så fant jeg at den var aaaalt for stor. =(
  Så da var det bare å rekke opp å begynne
  på nytt igjen. Men nå ser jeg slutten på bolen igjen.
  Håper bare denne blir passe =P

   

  • Hva har du på pinnene på en fin dag som denne?
  Signatur
 • Mor Signe teppe ferdig =)  Da ble jeg ferdig med Mor Signe teppe
  til lillemor =)
  Så da får hun ha det med seg på
  påsketur i år.

  Synes fargene i dette er bare
  så utrolig nydelige.  Her er ett lite nærbilde av fargene =)  Så måtte jeg jo bare ta ett bilde av lillemor
  da hun fikk teppet på seg for første gang =)


  Hun sitter faktisk å stryker på teppet =P

  Og jeg er også begynt på ett teppe
  til gullgutten min.
  Det er ikke ett Mor Signe teppe,
  det er bare strikket frem og tilbake =)

  Signatur
 • Ol luer =)  Bestemte meg for å lage Norge's ol lue til hele familien.
  Selv lillemor sin dukke fikk lue. =)

  Så nå kan vi være kule alle sammen
  når vi skal på påskefjellet =P  Signatur
 • Marius genser por moi  Så jeg tok endelig fatt på oppgaven jeg lenge
  har vært for redd til å prøve meg på.

  Jeg har strikket min første genser.
  Å min første genser ble en Mariusgenser til meg selv.

  Er såååå fornøyd med resultatet og genseren blir mye brukt.
  Nå er det ingenting som kan stoppe meg...hehe
  Eller joda det er det nok, men stolt det er jeg.

  Her er jeg i den fine nye genseren min =)

  Genseren er strikket i Sandnesgarn Smart.
  Jeg valgte å bruke bare to farger og er så fornøyd med det valget.
  Planlegger allerede en ny Mariusgenser til meg selv,
  bare med rundt bærestykke på neste =)

  Signatur
 • Les mer i arkivet November 2016 Juni 2016 April 2016

  Lilli

  Ganske sær, meget komplisert, tusen tanka, mange smil.

  Kategorier


  ADHD, angst og depresjon Bryllup DIY Ferie Film og tv Fotofanatisk Glutenfritt Handarbeid Hår og styling Interiør Likenshare Litt av hvert Livet Mat og drikke Mote å klær Positivitetens vegg Shopping Skjønnhetsbussen Sminke Spill og moro Tags =) Vglista til Sortland Wreck this journal Youtubemorro Å leve med

  Arkiv


  November 2016 Juni 2016 April 2016 Mars 2016 Februar 2016 Januar 2016 August 2015 Juli 2015 Juni 2015 Mai 2015 April 2015 Mars 2015 Februar 2015 Januar 2015 Desember 2014 November 2014 Oktober 2014 September 2014 August 2014 Juli 2014 Juni 2014 Mai 2014 April 2014 Mars 2014

  Siste innlegg


  Når ble jeg overflødig? Bean Boozled challenge! Olaplex myter! Koreansk kosmetikk? Ett land fult av eventyr? ♡ GRWM ♡ Going to Oslo to see Guy Tang Nye veier - nye valg! Ett farvell til 2015 Hva er liksom poenget??? Selfies!!! Flytting og første tiden i Tromsø

  Lenker


  Skjønnhetsbussen Youtube Skjønnhetsbussen Facebook Skjønnhetsbussen Instagram

  Design


  bilde Ina Anjuta bilde

  Annonse


  hits