Skikk og bruk i ett bryllup! (Klar! OH ett kamera!!!! Gå!)
Forside Add meg Kontakt Instagram Twitter

Skikk og bruk i ett bryllup!Jeg sitter her å er litt sjokkert. Er veldig mange som her glemt skikk og bruk. Som ikke tenker på bruden og brudgommen og at dette er deres dag. Så da fant jeg ut at jeg ville skrive litt om skikk og bruk. Rett og slett for å bli kvitt litt eder og galle =P

1.) Hvitt er brudens farge. Kom ikke i hvit kjole i ett bryllup. En kjole med hvit i er ikke noe problem men en helt hvit kjole er i mine øyne å ikke respektere bruden.

2.) Rød kjole... Neinei, fra gammelt betydde en helrød kjole at du hadde hatt deg med brudgommen. Og rødt er også djevelens farge.

3.) Sort kjole. Enda ett nei. Sort tilhører sorgen og symboliserer at du ønsker ekteparet ett sorgfult liv. Hvem ønsker andre noe slikt?

4.) Bare skuldre i kirken. I fra gammel tid så skulle man ikke ha bare skuldre i kirken. Denne er man i ganske stor grad gått bort fra da også kirken er blitt mer tolerant. Men om man virkelig ønsker å være korrekt så tar man eventuelt ett sjal om skuldrene.

5.) Det er fra gammelt slik at alle som blir invitert i ett bryllup skal gi gave uansett om man kommer eller ikke. Dette fordi brudeparet tenkte på deg da de skulle feire sin store dag, så hvorfor skal ikke du tenke på de også. Også denne er falt bort i veldig stor grad. Både fordi ikke alle har råd til det og andre ting. Men det tar ikke så mye å i det minste skaffe ett kort til brudeparet. Det er jo tanken som teller.

6.) Egentlig bør heller ikke menn bære hvitt andre enn brudgommen om brudeparet ønsker dette.

7.) Om man skal allikevell ønske å bryte med noe av gammel skikk og bruk. Ta kontakt med brudeparet å spørr. Men jeg mener at uansett så hold deg unna hvitt. Fordi i dagens samfunn er mange redd for å si nei, derme så kan de si ja selv om de egentlig vet at de kommer til å bli skuffet. Det er litt slik at dette er en dag i brudeparets liv hvor alt skal være om dem. Respekter dem og vær glad på deres vegne. Det kommer flere dager som du kan kle deg som du vil og din spesielle dag kommer også en dag.
Signatur
 • 2 kommentarer


  byAnne18.08.2014 kl.14:06

  Gode tips :) Var selv i brylllup i Polen med en miks av norske og polske tradisjoner. Der hadde egentlig bryllupsplanleggeren tenkt til å ha på rød kjole(som hun alltid pleide å ha på), men hun valgte en i beige da brudeparet fortalte om den norske skikken :)
  Lilli18.08.2014 kl.14:14

  byAnne: Takk takk =) Ja ikke sant. Er mange av den yngre garde som ikke tenker over disse gamle skikk og bruk tingene. Men det kan ha veldig mye å si for brudeparet.

  Skriv en ny kommentar

  Lilli

  Ganske sær, meget komplisert, tusen tanka, mange smil.

  Kategorier


  ADHD, angst og depresjon Bryllup DIY Ferie Film og tv Fotofanatisk Glutenfritt Handarbeid Hår og styling Interiør Likenshare Litt av hvert Livet Mat og drikke Mote å klær Positivitetens vegg Shopping Skjønnhetsbussen Sminke Spill og moro Tags =) Vglista til Sortland Wreck this journal Youtubemorro Å leve med

  Arkiv


  November 2016 Juni 2016 April 2016 Mars 2016 Februar 2016 Januar 2016 August 2015 Juli 2015 Juni 2015 Mai 2015 April 2015 Mars 2015 Februar 2015 Januar 2015 Desember 2014 November 2014 Oktober 2014 September 2014 August 2014 Juli 2014 Juni 2014 Mai 2014 April 2014 Mars 2014

  Siste innlegg


  Når ble jeg overflødig? Bean Boozled challenge! Olaplex myter! Koreansk kosmetikk? Ett land fult av eventyr? ♡ GRWM ♡ Going to Oslo to see Guy Tang Nye veier - nye valg! Ett farvell til 2015 Hva er liksom poenget??? Selfies!!! Flytting og første tiden i Tromsø

  Lenker


  Skjønnhetsbussen Youtube Skjønnhetsbussen Facebook Skjønnhetsbussen Instagram

  Design


  bilde Ina Anjuta bilde

  Annonse  hits